Українська версія сайту

Як ще можна ознайомити з правами людини? Дізнавались учасники юридичної клініки "De Jure".

04-10-2017

Студенти – правники І курсу юридичної клініки "De Jure" ННІ № 3 НАВС: Голинський Є. І. 101 гр., Ковальчук Я. С. 101 гр. Мординська Е., 102 гр., Бортнійчук В. 105 гр., Йогансен К.106 гр., відвідали вечір юридичного кіно «Свобода від катувань», що відбувся 27.09.2017 в рамках експериментального курсу для молоді «Права людини мовою документального кіно». Спікером вечора був Олег Мартиненко, голова центру дослідження діяльності правоохоронних органів, екс – радник міністра внутрішніх справ.
Освітній курс було ініційовано представництвом Фонду імені Фрідріха Еберта, Мережею кіноклубів DOCU/КЛУБ та Київською школою прав людини та демократії (Центр громадянських свобод), заходи відбуваються в Креативному просторі «Часопис» за вул. Льва Толстого 3.
Після перегляду стрічки, учасники мали можливість обговорити ключові питання: суб’єктивна та об’єктивна точки зору катувань, чи мають вони місце в системі органів правопорядку, міжнародно – правові позиції щодо тортур та застосування насильства, стан цього явища в Україні, а також виявили наявні ознаки жертви та агресора.

Як ще можна ознайомити з правами людини? Дізнавались учасники юридичної клініки

Після плідної дискусії студентами були виявлені певні висновки. Україна в умовах сучасності відійшла від пережитків 90-х років, коли мордування людьми в поганах були не новим явищем. Основними міжнародними правовими регуляторами застережень цих явищ є Декларація прав людини та Конвенція проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання. За будь – яких умов застосування працівниками правоохоронних органів насильства задля отримання показань чи з будь-яких інших цілей є неприпустимим та таким, що порушує права честі та гідності людини.

Як ще можна ознайомити з правами людини? Дізнавались учасники юридичної клініки

 

Юридична клініка «De Jure»

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X