Українська версія сайту

Юридична клініка «De Jure» тримає зв'язок із учнівською молоддю

27-02-2015

Проведення правопросвітньої та роз’яснювальної роботи є важливою складовою діяльності юридичної клініки «De Jure» Навчально-наукового інституту підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та психологічної служби і Національної гвардії України Національної академії внутрішніх справ.

26 лютого 2015 року учасниками нашої юридичної клініки було проведено чергове подібне заняття із учнівською молоддю Дарницького району м. Києва. Цього разу наши курсанти завітали до 11 класів гімназії «Діалог» із темою: «Юридична відповідальність неповнолітніх осіб». Така тема була обрана не випадково адже, нажаль, на теперішній час виникає значна кількість правопорушень серед неповнолітніх, а запобігання скоєнню правопорушень саме у цьому віці є запорукою дотримання цими особами законності у подальшому.

Юридична клініка «De Jure» тримає зв'язок із учнівською молоддю

Під час заняття курсантами було роз’яснено сутність та види юридичної відповідальності, особливості відповідальності неповнолітніх осіб, вплив та наслідки скоєнного правопорушення на подальше життя та морально-психологічний стан неповнолітніх а також розібрані соціально-психологічні причини що призводять до злочинної поведінки серед неповнолітніх.

Метою заняття було виховання у слухачів таких якостей, як відповідальність і дисциплінованість, здійснення профілактичної роботи із запобігання правопорушень серед неповнолітніх, а також орієнтування учнів до подальшої співпраці.

Юридична клініка «De Jure» тримає зв'язок із учнівською молоддю

Під час заняття учасники юридичної клініки «De Jure» також розповіли про Національну академію внутрішніх справ та її структурні підрозділи, що здійснюють навчання курсантів та студентів.

Інна Липко – ННІПФПМГБПСНГУ НАВС

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X