Українська версія сайту

Мовчазна хода молоді в День пам’яті жертв голодомору

21-11-2014

Курсанти Національної академії внутрішніх справ долучились до Мовчазної ходи Студентської ради м. Києва в День пам'яті жертв голодомору разом зі студентською громадою міста.  Студентська рада м. Києва об’єднала студентів з усіх університетів столиці  заради спільної ходи та вшанування пам'яті жертв Голодомору. Скорботна хода відбувалася від ДПСП «Арсенал» до Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні". І курсанти НАВС не були винятком – велика кількість молоді прийшли віддати шану загиблим. Молодь мовчки йшла, розмірковуючи над трагедією, несучи в руках лампадки та символічні букети з колосків.

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодами: 1921-1922, 1932-1933, 1947 років. Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках, не знав, мабуть, жоден народ в історії людства. Голод – це не тільки смерть, а й духовна руїна, знищення здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Пекло, створене в Україні на початку 30-х років ХХ століття, не можна ні з чим порівняти ні у вітчизняній, ні у світовій історії.

 «Об’єднавшись у пам'яті про мільйони невинних жертв Голодомору, ми також підтверджуємо нашу спільну відданість ідеї створення світлого майбутнього України і сприяння повазі до загальних прав людини і основних свобод, які є невід'ємним правом всього людства».

Олена Ремез

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X