Українська версія сайту

«Права, обов’язки та відповідальність дитини»

09-12-2021

За такою темою, у межах Міжнародного Дня захисту прав людини, старший науковий співробітник наукової лабораторії з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції ННІ № 3 Валерій Сюравчик провів правопросвітницьке заняття для учнів 10–11 класів спеціалізованої загальноосвітньої школи I-IIIступенів № 314 з поглибленими вивченням іноземної мови міста Києва. Разом зі своїми куратором до старшокласників завітали здобувачі вищої освіти, активні учасники юридичної клініки «De Jure» Вікторія Панасюк, Карина Хитрик та Антон Старинець.

«Права, обов’язки та відповідальність дитини»

Мета заняття – формування правового світогляду підлітків, активної позиції щодо реалізації себе та своїх прав у житті.

«Права, обов’язки та відповідальність дитини»

Старшокласникам нагадали основні положення Конвенції ООН про права дитини, законодавчі акти України, де гарантується їх правове положення. У ході заняття роз’яснили юридичні аспекти адміністративної, кримінальної та цивільно-правової відповідальність за віком, відповідальність батьків до досягнення дітьми повноліття. Надали інформацію щодо алгоритмів дій дітей, їх основних прав та правил спілкування з поліцейськими. Поінформували про телефони Національної дитячої «гарячої лінії» для звернення у разі порушення прав дитини. В інтерактивному форматі школярам були продемонстровані тематичні презентації. У формі міні - дискусії з ними обговорили їхні прав та обов’язків.

«Права, обов’язки та відповідальність дитини»

«Права, обов’язки та відповідальність дитини»

На закінчення зустрічі із старшокласниками провели профорієнтаційну бесіду: розповіли про правила вступу на навчання до Національної академії внутрішніх справ, роздали інформаційні плакати, ювілейне видання газети «Наша академія» та довідкові брошури про НАВС.

 

Наукова лабораторія з проблем превентивної діяльності та запобігання корупції, ГВСРД ННІ № 3, НАВС

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X