Українська версія сайту

19-04-2018

Під такою назвою18 квітня для перемінного особового складу навчально-наукового інституту №3 проведено історико-патріотичний лекторій, який розпочався з Державного Гімну України.

Цього дня на зустріч з курсантами завітали автор проекту «Славетні Епохи України» Олег Дурмасенко – Гржибовський та історик, аспірант, дослідник Сергій Ільчишин.

В першій частині зустрічі Олег Леонідович ознайомив аудиторію з метою проекту, зазначивши, що в такий спосіб, йому дуже хотілось би донести молодому поколінню та суспільсту в цілому могутність нашого древнього народу та міць нації, яка за всі віки існування, незважаючи на знищення та приниження, не зігнулася, а навпаки, ніби починає відтворення великої історичної державності у Східній Європі. Також він поділився з курсантами власною трагедією: спогадами про свого сина, учасника АТО, Кіборга з позивним «Динамо», який загинув від кулі сепаратиста, захищаючи свою рідну землю.

      

У другій частині лекторію присутні прослухали цікаву історичну інформацію від Сергія Ільчишина. Він розкрив головні теми проекту: доба Київської Русі, витоки української державності; доба Українського Козацтва; доба УНР; доба радянської України; доба Революції та визвольної війни на Донбасі, окупація Криму; доба 2-ої світової та УПА. В кожній з розкритих епох лектор зупинявся на видатних Героях та особистостях, які відчайдушно та принципово стояли до кінця за правду та волю українського народу.

Кажуть, що без минулого немає і майбутнього. Вивчення та дослідження нашої історії дуже важливе для тих, хто живе сьогодні, аби крокувати далі, уникнути помилок. Організатори проекту донесли до молоді свій життєвий девіз «Ми пишаємось тим, що ми  - українці!».

А ось настанови майбутнім офіцерам Національної поліції наступні - гідно носити погони, відстоювати рідну землю, захищати права громадян.

 

 

ВСГР ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X