Українська версія сайту

«Солдати атомного фронту»

14-12-2021

14 грудня Україна відзначає День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Вшановуючи ліквідаторів аварії, працівники загальної бібліотеки Оксана Батрак та Олена Рець, спільно з працівником групи забезпечення освітнього процесу ННІ № 3 майором поліції Ольгою Костюк, провели для курсантів першого курсу годину пам’яті «Солдати атомного фронту».

«Солдати атомного фронту»

Саме цього дня ми вклоняємося перед мужністю, самовідданістю ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, але локалізували аварію та врятували світ від радіаційного забруднення.

Олена Рець розповіла присутнім про найбільшу за всю історію ядерної енергетики катастрофу. Про масштаби лиха та його наслідки, про наших співвітчизників, які без роздумів стали на боротьбу з грізним і небезпечним ворогом. Як їм треба було виконувати небезпечну і складну роботу. Незважаючи на те, що ліквідатори отримували значно більшу допустимої дози опромінювання і втрачали свідомість – ніхто не відмовився від виконання завдань. Вони розуміли, що це потрібно зробити, аби врятувати людство.

«Солдати атомного фронту»

«Солдати атомного фронту»

Перегляд відеоролика «Вартові опромінених шляхів», який презентувала бібліотекарка Оксана Батрак, дав змогу курсантам осмислити масштаби катастрофи, перейнятися людським болем, людськими стражданнями. Адже весна 1986 року для когось стала останньою, для когось – навіки зруйнувала мрії, які вже ніколи не втіляться через незадовільний стан здоров’я і фізичну слабкість.

«Солдати атомного фронту»

«Солдати атомного фронту»

Наприкінці заходу присутні ознайомилися з виставкою-реквієм «Тим, хто врятував світ», яка складалася з документів, що висвітлюють жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.

«Солдати атомного фронту»

«Солдати атомного фронту»

 

                                                                       Загальна бібліотекаННІ № 3 НАВС

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X