Українська версія сайту

«Хай буде мир віднині і довіку»

23-09-2016

Двадцять п’ять років тому, 21 вересня, Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру, як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Цей день покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

«Хай буде мир віднині і довіку»

У рамках святкування Міжнародного дня миру проходять заходи, мета яких – привернути увагу людства до цього питання і ефективних способів його досягнення. Невід'ємною процедурою початку святкових заходів служить символічний «Дзвін миру». Він був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні красується напис, який відомий багатьом: «Хай живе загальний мир у всьому світі». Японія подарувала його Організації Об’єднаних Націй у 1954 році. Церемонія триває приблизно 15 хвилин, в ході обов'язково є місце і хвилині мовчання, в пам'ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Церемонія завжди проходить за участю Генерального секретаря ООН, який і дзвонить у «Дзвін миру».

В Україні День миру встановлено Указом Президента у 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

«Хай буде мир віднині і довіку»

В усіх куточках світу проводять заходи, спрямовані на привернення уваги до того, як багато в нашому світі агресії і зла, безглуздих смертей і ненависті. Війна і агресія – не спосіб вирішення проблем, вони ускладнюють життя, завдаючи багато горя і нещастя. О.Бісмарк сказав: «Навіть переможна війна – це зло, яке повинно бути припинено мудрістю народів».

Долучилися до відзначення Міжнародного дня миру і курсанти першого курсу факультету №1: вони відвідали у загальній бібліотеці навчально-наукового інституту №3 тематичну книжкову виставку «Хай буде мир віднині і довіку!». Дівчата та хлопці ознайомилися з історичними витоками свята та переглянули тематичні публікації.

Елеонора Маковецька,
Відділення соціально-гуманітарної роботи ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X