Українська версія сайту

«Єдність крізь віки»

22-01-2019

Історія Української держави сповнена незабутніми сторінками минулого, пам'ять про які додає нам віри у непереможний дух та силу українського народу, виховує відчуття гордості та поваги до своєї країни. Сьогодні, 22 січня, українці святкують 20-ту річницю Дня Соборності України. Долучився до цього великого свята і колектив навчально-наукового інституту №3.

«Єдність крізь віки»

 

У загальній бібліотеці зібралися курсанти першого курсу та співробітники навчального підрозділу на тематичний захід «Єдність крізь віки». Від імені ректорату з державним святом колектив привітав директор інституту Дмитро Андреєв. Він зупинився на історичних фактах свята, нагадавши, що 22 січня 1919 року на Софіївському майдані в Києві в урочистій атмосфері відбулося проголошення Акту злуки УНР та ЗНР у єдину незалежну країну.

Співробітник групи виховної, соціальної роботи та дозвілля Елеонора Маковецька нагадала про щорічну акцію «живий ланцюг єдності», під час якої її учасники, рухаючись назустріч двома колонами з лівого берега та з правого берега, символічно об’єднують береги Дніпра.

Курсанти переглянули відеоролик «Ми рідні – і в цьому наше багатство, ми єдині – і в цьому наша сила» та висловили свої думки. Також присутні ознайомилися з виданнями, фотоматеріалами та публікаціями, представленими на тематичній виставці до Дня Соборності України, яку підготувала бібліотекар загальної бібліотеки ННІ №3 Оксана Батрак.

«Єдність крізь віки»

 

Віхи історії несуть у собі незаперечну життєву мудрість, що сила і успіх держави і народу – в єдності.Також юнаки та дівчата ознайомилися з виданнями,

Завжди пам’ятаємо викарбувані на скрижалях Акта Злуки слова: « Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ, увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної Української держави, на добро і щастя українського народу»

ГВСРД ННІ №3

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X