Українська версія сайту

«Заговори – щоб я тебе побачив…»

14-11-2014

Мова – невмируща душа народу. Приходячи у світ, кожен із нас потрапляє в безмежний ареал рідної мови, розпочинає свою життєву мандрівку у ній, й за допомогою поступового сприйняття світу навчається опановувати й засвоювати усю красу рідної мови. Сила слова безмежна. Особливо, коли воно живе, іскристе, емоційно виважене. Коли воно сліпуче, «як проміння ясне» а могутнє, «як хвилі буйні». Коли слова – палкі блискавиці. Тоді воно здатне робити диво і хвилювати найтонші струни людського серця.

Літературний вечір організований активом курсантського самоврядування під назвою «Дотик слова» відбувся у навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки та Національної гвардії України з нагоди відзначення країною на передодні Дня української мови та писемності. Захід поєднали із конкурсом на краще фото та кращу мультимедійну презентацію на тему: «Курсантські будні», які були присвячені наближенню відзначення Міжнародного Дня студента.

 

Хлопці та дівчата декламували вірші українських письменників та вірші власного авторства, чим черговий раз довели, що наша рідна українська мова є напрочуд  милозвучна, багата та різноманітна. Відбувся перегляд  мультимедійних презентацій в яких курсанти в жартівливому жанрі розповіли про один день із курсантського життя. А прикрасив захід конкурс на краще фото, який був присвячений наближенню Міжнародного Дня студента., оскільки, студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини.

По завершенні заходу виступив фольклорний ансамбль «Край» та побажав: «Нехай у ваших серцях завжди живе українська мова, а в душі звучить рідна українська пісня».

Олена Ремез

 

 
Портал Національної академії внутрішніх справ
X
X